© Powered by SiteSpirit

 
potjes.jpg

logo.jpg

hoofdmenu OVER.jpg

IngrediŽnten (Mineralen)

Titanium Dioxide
Matteert en kalmeert de huid en beschermt tegen UV door zijn reflecterende eigenschappen.


Zinc Oxide
Natuurlijk mineraal in poedervorm, wordt toegepast als kleurpigment in cosmetica en als antiseptisch ingrediŽnt. Het is een natuurlijke zonnefilter die beschermt tegen UV stralen. Het reflecteert zonnestralen van de huid.


Iron Oxide
Hieraan danken de freshMinerals producten hun schitterende kleurschakeringen.


Zinc Stearate (pressed foundation & eyeshadows)
Maakt het product op een natuurlijke manier waterafstotend.


Mica
Een mineraalcomponent dat UV licht reflecteert van de huid. Zorgt voor glans in producten.


Silica
Silica is het meest voorkomende mineraal in de aardkorst en wordt gewonnen uit zand of quartz. Silica heeft een vochtvasthoudende werking, dat er voor zorgt dat de huid optimaal gehydrateerd blijft. Dit ingrediŽnt zorgt er voor dat de foundations zo eenvoudig aan te brengen zijn en bovendien zorgt het voor een zijde zacht gevoel op de huid.


Dimethicone
De organische samenstelling van dit ingrediŽnt zorgt er voor dat de huid gehydrateerd wordt en dient daarnaast ook als een natuurlijk conserveringsmiddel.


Boron Nitride
Boron Nitride is een zijdeachtig wit mineraal dat speciaal is toegevoegd om het aanbrengen te verbeteren. Hierdoor kunnen de producten dus regelmatig verdeeld worden en daarnaast zorgt het er voor dat de make-up langer blijft zitten. Boron Nitride werkt absorberend, ontsmettend, bacterieremmend en huidverzorgend. Dit mineraal is toegevoegd aan alle foundations, blushes, eyeshadows en concealers.


Bismuth Oxychloride
Wordt voornamelijk gewonnen uit gezuiverd zilver, goud, geraffineerd koper. De gezuiverderde mineralen worden verwerkt totdat het als ingrediŽnt in cosmetica kan worden gebruikt. Bismuth Oxychloride wordt op veler gebied in de cosmetica industrie toegepast als een glimmend of off-white pigment. Goedgekeurd door FDA (Food & Drug Administration).


Vitamine E
Is de meest aanbevolen vitamine door cardiologen. Dit vanwege zijn anti-oxyderende werking. De vitamine E in freshMinerals zorgt ervoor dat uw huid haar oorspronkelijke vitaliteit behoudt en heeft na Idebenone van Priori de hoogste bescherming tegen vrije radicalen (milieuvervuilding, stress, rook etc).


Vitamine A
Retinol of vitamine A is een vet-oplosbaar vitamine. Het kan in het lichaam worden gemaakt van bŤta-caroteen, dat daarom wel pro-vitamine A wordt genoemd. Vitamine A is van belang voor de opbouw van haarvaten en daarmee voor de gezondheid van alle cellen.