© Powered by SiteSpirit

 
potjes.jpg

logo.jpg

hoofdmenu OVER.jpg

Wat is EPF?

Wat is EPF?

EPF staat voor Environmental Protection Factor en beschermt dus, zoals SPF tegen UV-straling beschermt, nog eens extra tegen de invloeden van buitenaf.

In deze tijd van milieu vervuiling is het niet meer voldoende om de huid tegen de zon te beschermen. De zogenaamde "vrije radicalen" hebben tenminste een even slecht effect op de huid en zijn factoren die er voor kunnen zorgen dat de huid veroudert. Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die cellen kunnen beschadigen. Veroorzakers van vrije radicalen zijn onder andere: roken, stress, zonnebaden, luchtvervuiling, alcohol, zware lichamelijke inspanning en slaapgebrek. De antioxidanten in freshMinerals maken vrije radicalen onschadelijk.


Het verschil tussen SPF en EPF

EPF.jpg

SPF (Sun Protection Factor) beschermt de huid tegen UV straling. Dit is echter niet voldoende om lijntjes, rimpels en donkere plekjes te voorkomen en te voorkomen dat de huid minder flexibel wordt. Zelfs een hoge SPF schiet te kort voor volledige bescherming. Daar is de combinatie met EPF voor nodig.


EPF® (Environmental Protection Factor) is een gecertificeerde maatstaf voor kwantitatieve antioxidant bescherming door invloeden van buitenaf. Denk daarbij aan ozon, sigaretten rook, luchtvervuiling en ook zuurstof. Allen veroorzaken mede de oxidatieve spanning in de cellen, wat kan leiden tot tekenen van vroege huidveroudering. Onderzoek bewijst dat de EPF een essentiële partner is voor de SPF in een effectieve anti-aging strategie.


EPF® test resultaten: Volgens het nieuwe EPF® protocol zijn de zes belangrijkste antioxidanten getest.* Idebenone, is bewezen het meest effectief te zijn. Idebenone is één van de belangrijkste ingrediënten in onze Superceutical lijn van PRIORI. Vitamine E komt met 80 als één na beste uit de test resultaten.